Logo
Logo
Facebook
Forside
NORD-DALMATIA
YUNNAN
ISTRIA (KROATIA)
SØR-AFRIKA
ALBANIA
SØR-SICILIA
SLOVENIA
DOLOMITTENE
SØR-DALMATIA
MADEIRA
PATAGONIA
NEPAL
ØST-SICILIA
LOFOTEN

Hvorfor reise på sykkelferie med Knuts Sykkelreiser?

  
Jeg sykler, altså lever jeg!
Å sykle, om det er i et levende kulturlandskap, uberørt natur eller urbane strøk, er en måte å reise på som gir alle sansene rikelig påfyll og stimulans – dette er rett og slett en sansuell opplevelse! Nesa kjenner lukten fra urtene langs veien. Øynene ser bonden som pløyer sin åker. Munnen kjenner saltsmaken fra svetteperlene i pannen. Ørene fylles av fuglesang eller bølgeslag. Hele kroppen kjenner at den lever, du er en del av alt du ser og opplever.
 
Sykkelglede
Jeg har et oppriktig ønske om å dele min glede ved å dra på sykkelferie med andre. Jeg har syklet mye, både i Norge og flere utland, og gleden ved å sykle blir bare større og større. Jeg opplever også mye smil og begeistring blant gjestene mine – det er ingen tvil om at de har glede av dette!
 
Fellesskap og vennskap
En av deltakerne skrev i evalueringen etter en tur: ”Jeg følte vi ble som en stor familie allerede den første dagen”. Et inkluderende fellesskap vokser som regel naturlig frem når man er på en sykkelferie sammen. Alle svetter, sliter litt, kjenner de samme luktene og gleder seg til måltidene. Her snakker vi med hverandre og kommer med oppmuntrende bemerkninger i motbakkene. Under måltidene, om det er på en finere restaurant, på en liten bar eller i en park, går praten som regel lett og ledig. Flere av deltakerne har også fått seg nye, gode vennskap etter en tur.
 
Nye erfaringer
Alle deltakere på mine sykkelreiser gjør noen nye erfaringer, store eller små. Det man være nye og eksotiske matretter, annerledes landskaper og nye språklige utfordringer. For mange er det en helt ny erfaring å dra på sykkelferie eller å reise på tur i ei gruppe.
 
Alt inkludert
Du vil oppleve at på Knuts Sykkelreiser er det aller meste inkludert. Mat, sykkel, følgebil, transportetapper med buss eller båt og inngangsbilletter har du betalt for. Det vil på de aller fleste turene kun være enkelte måltider eller spesielle utflukter som ikke er inkludert. Det fremgår uansett tydelig på min hjemmeside hva som er inkludert på hver tur – du skal ikke få noen overraskelser underveis.
 
Trygghet
Jeg ønsker at du skal oppleve at det er trygt å være med Knuts Sykkelreiser. På alle turene i utlandet er det med følgebil de aller fleste dagene. Dersom det blir behov, kan du dermed sette deg i bilen og la sykkelen hvile litt. Jeg legger også stor vekt på at ingen skal oppleve at de blir liggende sist og slite alene i oppforbakkene, bak alle de andre. Jeg gjør det jeg kan for å hjelpe til, oppmuntre og la gjestene få bruke den tiden de trenger. I utlandet samarbeider jeg med erfarne operatører. De sørger for at alt fungerer med hensyn til overnatting, bespisning, transport, følgebil m.m.
 
Kvalitetssikring
Før jeg tilbyr en ny tur har jeg vært gjennom omfattende forberedelser. I samarbeid med den lokale agenten utformer vi et program. Jeg reiser så på studietur for å sjekke produktet. Jeg sykler gjennom hele løypen, måler avstander og høyder, finner fine plasser for å lage piknik og gode fotopunkter. Hoteller, restauranter og severdigheter blir sjekket. Det er kun jeg som er reiseleder og guide i Knuts Sykkelreiser, og du vil derfor alltid få en reiseleder som kjenner turen godt. 
 
Lang erfaring
Etter å ha jobbet som reiseleder på ca 20 destinasjoner i over 10 land, har jeg gjennom 12-13 år veiledet mennesker til spennende severdigheter, velsmakende måltider og fargerike kulturer. Jeg har gjennom årene syklet svært mye, og har blant annet skrevet 11 bøker og guider om feriesykling i Norge. Åtte av guidene er gitt ut på eget forlag, Castor Forlag. I 2006 fikk jeg "Sykkelprisen" fra Syklistenes Landsforening som takk for mitt arbeid for å fremme syklingens gleder i Norge. I all beskjedenhet: De to kandidatene for 2006 var undertegnede og statsminister Jens Stoltenberg...
 
Aktiv ferie
Flere og flere ønsker å være aktive i ferien sin, og sykkelferie er for mange den aller beste måten å være aktiv på. Vi er ute hele dagen, og kjenner stor glede når vi er fremme ved hotellet, hvor kald drikke, ei god seng, et badebasseng eller en stol i sola venter…
 
Helsegevinst
Vi har hørt det så mange ganger: Du har godt av å bevege deg! For min egen del er sykling noe av det aller beste jeg kan gjøre for kroppen min. Å dra på sykkeltur er en aktivitet med små og få skader, og det skal mye til for å overanstrenge seg dersom sykkelen er riktig tilpasset. De aller færreste av oss har heller ikke vondt av å slite litt innimellom. En sykkelferie er en god investering i helsa!
 
Matopplevelser
God mat og drikke er en viktig del av opplevelsene på en sykkelferie. Jeg velger derfor gode spisesteder som serverer mat av høy kvalitet. Å spise i det fri er også en stor opplevelse, og derfor vil måltidene spenne fra 6-7 retters gourmetmåltider til enkle pikniker i friluft. Uansett ønsker jeg at maten skal være variert og typisk for det landet og området vi sykler i.
 
Grensesprengende
Jeg liker å sitere fra en tilbakemelding til en av mine gjester: ”Hadde jeg visst hvor hardt det var, hadde jeg ikke blitt med på turen. Men du hvor glad jeg er for at jeg ikke visste det!”.
 
Hun var så stolt over at hun hadde klart å gjennomføre turen. Hun syklet ikke til vanlig, og hadde aldri vært på en slik tur før. Hun sprengte noen grenser på den sykkelturen, og det var hun veldig takknemlig for. Hun har nå vært med på to turer. Jeg opplever stadig at flere av mine gjester med stolthet og fryd sprenger noen grenser – det er flott å se!
 
Pauser er halve turen
På en sykkelferie med Knuts Sykkelreiser er det aldri viktig å komme raskest mulig frem til målet. For meg er pausene nesten ”halve turen”. Vi stopper for å fotografere, tisse i buskene og nyte utsiktene. Vi må ta oss tid til å spise, drikke og tørke svetten. En fontene med drikkevann i en landsby eller busker med modne bjørnebær innbyr også til en liten stopp.
 
Naturskjønt
Jeg er veldig opptatt av natur; fjell og fjorder, spennende skoger og blomstrende enger, blanke svaberg og bortgjemte badebukter. Jeg liker utsikter, og kommer neppe til å arrangere sykkelturer til Nederland eller Danmark. Om turen går til Lofoten eller Nepal, Sicilia eller Kroatia: Der vi sykler skal det være mye vakker natur å se på, det kan jeg love!
 
Kultur
Det er mye kultur i lokal mat og drikke. Og det er i høy grad kultur å sykle gjennom levende jordbruksbygder og kronglete middelalderbyer. Av og til legger vi turen innom en barokk kirke, et gresk-romersk teater, et fargerikt marked eller et sagnomsust slott. Vi er først og fremst på tur for å oppleve natur og kulturlandskap, se hvordan menneskene lever og føle på noe av atmosfæren i en landsby, ei levende havn eller en større by.
 
Fornøyde gjester
Jeg opplever at mange gjester kommer igjen, og flere av dem har vært med meg på sykkelferie opptil fire ganger. Det tar jeg som et tegn på at de er fornøyd.
 
Drømmen
Jeg brenner virkelig for sykling, og min drøm er å bruke min erfaring og entusiasme til glede for andre, samtidig som jeg har det moro selv. Jeg ønsker rett og slett at flere skal oppleve gleden ved å tråkke og trille fra landsby til landsby, langs vin- og olivenåkre, over fjell og langs fjæra. Dessuten vet jeg, av egen erfaring, at syklingen gjør svært godt for min fysiske og mentale helse.
 
Vinn en reise!
Av og til trekker jeg en gratis reise. Den heldige trekkes ut blant alle som mottar mine nyhetsbrev. Gi meg din epost-adresse, så får du også et lodd i lotteriet!
 
Hilsen Knut Bjoraa
 
Sør-Afrika: Knut får Strutsemassasje
Knuts Sykkelreiser | Lillemyrveien 5 | 4632 Kristiansand | Mobil: 90 12 11 52 | Org.nr.: 986 821 937 MVA | post@knutssykkelreiser.no
AESTON