Logo
Logo
Facebook
Forside
ALBANIA
DOLOMITTENE
ISTRIA (KROATIA)
LOFOTEN
MADEIRA
NEPAL
NORD-DALMATIA
PATAGONIA
SLOVENIA
SØR-AFRIKA
SØR-DALMATIA
SØR-SICILIA
ØST-SICILIA
YUNNAN

Turprogram Dolomittene
(med omtrentlige sykkelavstander og høydemetere stigning)

1. Benvenuti ai Dolomiti!

Fra Gardermoen setter vi kursen mot Wien. Her blir det nok ikke tid til kaffe, dersom vi skal rekke neste flight til Innsbruck. Etter en times flytid lander vi i den østerrikske byen, hvor bussen står klar og frakter oss det siste stykket til Cavalese. Her blir Hotel Bellavista vår gode base de neste seks nettene. Hotellet ligger veldig sentralt i den vesle byen, med utsyn mot den beryktede Monsterbakken på andre siden av dalen. Marcialonga, Tour de Ski og Val di Fiemme er kjente navn for mange nordmenn, og de neste dagene skal vi bli godt kjent i noen av de herlige dalene og fjellpassene som ski- og sykkelentusiaster kommer hit for å nyte. 

 

2. Forrett: Valle di Cembra (75 km, 1000 m)

Velkommen til moroa! En forrett skal ikke være for tung eller stor, så vi begynner "forholdsvis" forsiktig. Fra hotellet sykler vi sør-vestover, på en aldeles herlig sykkelvei som er anlagt i skogen, langs elva og over frodige åkre. Etter hvert kommer vi ut på en vanlig vei, med delvis bred sykkelskulder. Vi får garantert følge av andre syklister og motorsyklister. Underveis passerer vi noen små landsbyer, hvor det er mulig å få seg en kaffekopp (vi skal ikke bare sykle, men også ta tid til de små stoppene...). Det er mange detaljer å se på underveis, med dekorerte hus, blomsterrike hager og fargerike bikuber. Det er fuglesang, trange gater og veldig ryddig overalt. Vi sykler dalen ned på den ene siden, krysser elva og tar andre siden tilbake. Siste etappen opp til hotellet vil merkes - det går temmelig bratt opp gjennom Cavalese, en velkjent etappe fra Marcialonga. Middag på restaurant nær hotellet. 

 

3. Mellomrett: To pass  (85 km, 1600 m)

Turen går nå nord-østover, til Predazzo og Moena. Her svinger vi østover, i retning Passo di San Pellegrino. Det blir en kort strekning med 14 % stigning, før vi kommer inn i en frodig dal med beitende kuer og flotte hytter. Før passet, som ligger 1918 m o.h., kan vi vurdere en kaffestopp på en bar. Fra toppen er det herlig utforsykling, med korte, skarpe svinger, 15 - 18%. Fra Falcade stiger det igjen, til Passo di Valles (2032 m o.h.). Herfra er det stort sett utfor tilbake til Predazzo og Cavalese, på god asfalt og gjennom gøye svinger. Også i kveld spiser vi middag på en restaurant i byen. 

  

  

4. Første hovedrett: Marcialonga (65 km, 2100 m)

Gjør deg klar til klatring :-) Kun 700 meter fra hotellet begynner utsikten å bli bedre og bedre... Vi svinger oss oppover mellom velstelte hus og kommer etter hvert inn i et åpent skogsområde. Stigningsforhold? 18% over tre kilometer. Etter passering av toppunktet ved Passo Lavazé kommer belønningen - mellom 13 og 18% utforbakker. Veien videre byr stadig på nye høydepunkter som avløses av avslappende unnarenn. Lunsj spiser vi underveis, på en restaurant i veikrysset ved Stenk. Det er frodig og vakkert, med levende gårder og utsikter det er moro å ta bilder av. Middagen på hotellet vil ganske sikkert smake bra i kveld. 

 

5. Hvilerett (? km, ? m)

Dersom du ikke føler behov for å hvile litt, er det rikelig med muligheter for å klatre, eller ta seg en litt roligere tur oppover langs dalen, i retning Predazzo, Moena og Pozzo. En tur til Passo Manghen kan anbefales for de som gjerne vil ha noen ekstra høydemetere. Veien opp til toppen (2042 m o.h.) er smal, bratt og svingete. Det er ikke så mye utsikt på vei opp, men på toppen får du rikelig med belønning. Og så er det restaurant der oppe, med mulighet for diverse påfyll :-)   Idag er det lunsj og middag på egenhånd. 

 

 

6. Andre hovedrett: Gruppo di Sella (115 km, 2300 m)

Dagens tur har blitt omtalt som den mest spektakulære sykkelturen det er mulig å oppleve i Europa. Fra hotellet kjører vi ca tre mil med buss, til Pozza di Fasso. De første kilometerne stiger det forsiktig, til Canazei, før moroa og klatringen begynner for fullt! Første mål er Passo di Sella (2240 m o.h.). Herfra går det slag i slag: Passo di Gardena (2135 m o.h), Passo di Campolongo (1875 m o.h.) og Passo Pordoi (2235 m o.h.). Disse herlige fjellovergangene er bundet sammen med en vei og en natur som kan ta pusten fra den mest blaserte. Her er hårnålssvinger og bakker med opptil 15% stigning, sykling langs bratte og trange kløfter, utsikt mot fjellvegger og landsbyer som klorer seg fast i fjellsidene. Denne dagen er bare helt rå - den må oppleves! Mellom alle høydene er vi som snarest nede i ulike daler, og får oss litt mat og hvile i Corvara og Arabba. Fra Canazei er det nydelige sykkelveier nesten helt frem til Cavalese. I kveld skal vi slippe å spasere langt til middag - den serveres på hotellet. 

 

7. Dessert: Cavalese til Garda (130 km, 1800 m)

De første 35 kilometerne er de samme som vi startet med første dagen, i Valle di Cembra, så her er vi på kjente trakter. Fra Faver blir det nye landskap, med nye utsikter. I dalen vi sykler langs, dyrkes det vindruer, det vokser røde valmuer på jordene, og fuglene synger for oss. Vel nede i lavlandet ved Lavis (210 m o.h.) kan vi slappe av på en aldeles praktfull sykkelvei som går på den flate sletta til Trento. Herfra skal vi nok få opp kroppstemperaturen igjen, når vi begynner å stige opp gjennom hårnålssvingene til Monte Bondone. Ca to mil fra Trento er vi oppe i 1650 meter. På veien dit har vi blant annet passert Hotel Norge! Det er mulig å få kjøpt seg noen drikke underveis, og en piknik-lunsj skal vi også ha. Fra toppen er det ren og skjær utforglede i to mil. Det blir noen nye stigninger, før bratte utforbakker til Drena og Dro. De siste kilometerne til Riva del Garda foregår for en stor del på nok en fantastisk anlagt sykkelvei langs bratte klippevegger, mellom elva og vinranker. Vi sjekker inn på Hotel Rudy for vår siste natt og middag. Jeg tipper det blir en del prat om kilometere, høydemetere, profiler m.m. 

 

8. Arrivederci

Flyet går ikke fra Innsbruck før på kvelden, så det er mulig å bruke litt tid i Riva del Garda før vi tar plass på bussen. De som vil kan leie seg en sykkel, for terreng eller landevei. Det er fantastiske stier og veier i området. Det er også fint å sykle langs innsjøen, ned til Malcesine. Vi forlater området utpå ettermiddagen og flyr hjem via Wien. Takk for turen, og arrivederci - på gjensyn!

 

DOLOMITTENE
Turprogram
Priser og produktinfo
Hvem passer turen for?
Følgebil, sikkerhet, helse
Litt om syklene
Kart
Pakkeliste
Knuts Sykkelreiser | Lillemyrveien 5 | 4632 Kristiansand | Mobil: 90 12 11 52 | Org.nr.: 986 821 937 MVA | post@knutssykkelreiser.no
AESTON